Menu

Theatercollege Helden en helpers

Op 22 november 2017 in Huissen

 

Je werkt in het onderwijs, zorg of welzijn en ziet jouw jongeren graag het beste uit zichzelf halen. Je vindt het inspirerend dit thema eens te bekijken vanuit het perspectief van de held en de helper. Want hoe kun je je invloed vergroten: als ontluikende held en zeker ook als helper van jonge opgroeiende helden?

Ons zelfbewustzijn wordt voor een groot deel bepaald door de verhalen die we over onszelf vertellen. Er zijn versterkende verhalen en belemmerende verhalen, verhalen van teleurstelling en verhalen van hoop en energie. Welke verhalen vertel jij over je leven? En welke verhalen vertellen de jongeren met wie je werkt? Kunnen we de verhalen die we vertellen veranderen als we dat willen? En kunnen we jongeren helpen steeds meer hun eigen verhaal te laten ontdekken?

Deze workshop wordt verzorgd door Martijn Niemeijer, Bernd Jansen en Archell Thompson.

  • Martijn vertelt hoe helden worden geboren, welke uitdagingen ze tegenkomen en waarom zij uiteindelijk worden beloond. Ook laat hij zien dat niemand het alleen kan en dat juist de helpers de held in iemand kunnen laten ontstaan.
  • Bernd Jansen is oprichter van Instituut Menz. Hij neemt je op een humorvolle en toegankelijke wijze mee in de neurologie van het brein, hoe dit het leren en gedrag aanstuurt, en hoe je jongeren op een natuurlijke manier helpt in beweging te komen.
  • Archell Thompson is inspirator, coach, verbinder en Rotterdams rolmodel (volgens burgemeester Aboutaleb en hemzelf). Hij vertelt over zijn theaterproject De Naakte Antilliaan en over zijn coachingswerk waarbij hij jonge Antillianen helpt hun kracht te vinden.

Voor wie is het theatercollege bedoeld?

“Helden en helpers” is ontwikkeld voor mensen die met jongeren werken, zoals in onderwijs, zorg of welzijn, en natuurlijk ook voor ouders en iedereen die geïnteresseerd is in het gedrag en de positieve en mooie kant van jonge mensen.

Tijd en plaats

22 november, 14.00-17.00 uur, Stadsdam 1 in Huissen (regio Arnhem/Nijmegen).

Kosten en aanmelden

€ 35,– per persoon voor het theatercollege, drankjes na afloop en een gesigneerd exemplaar van Otis (t.w.v. € 15,99).

Aanmelden doe je hier.